Så här är det…

Många tror säkert att jag startat eget nu först, när jag fått lokal på Storgatan, men jag har faktiskt varit företagare sedan den 8 augusti 2005.

Det blir sammanlagt elva år nu. Under de åren har jag ofta haft lagom lite att göra för det mesta och ALLDELES för mycket tidvis. Så skulle jag sammanfatta mina år som egen så här långt. Bäst trivs jag när det är lagom mycket att göra, på gränsen till för mycket. Det är verkligen supertrist när det är lite att göra!

Jag har varit ideellt aktiv i flera föreningsstyrelser. Älvorna – Forshaga kvinnliga företagarförening till exempel. Där var jag sekreterare under fler år. Men jag har också haft ett litet finger med i Företagarnas styrelse en kort period. För mig är det lika viktigt att engagera sig som det är att arbeta för pengar. Det ena behöver det andra.

För er som undrar vad jag arbetat med under mina år som företagare tidigare så kan jag tala om att jag är frilansredaktör. Det innebär att jag till exempel skapat varje nummer av tidningen Miljö&Hälsa till tryckfärdig pdf.

Jag är med från planeringsstadiet där jag tillsammans med min uppdragsgivare bestämmer innehåll i kommande nummer. Därefter kontaktar jag och intervjuar utvalda personer. Sedan skriver jag rent intervjuerna och redigerar min text tillsammans med bildmaterial som jag ofta får, eller får skaffa. Ibland använder jag egna bilder men för det mesta får jag bildmaterial skickat till mig.

I varje nummer av Miljö&Hälsa är det både material med som jag själv skrivit och material som andra har skrivit. Bilder och annonser samt notiser, det vill säga små nyhetstexter, bearbetar jag och skriver.

När det är korrekturläst, rättat och klart är det dags att skicka till ett tryckeri. Miljö&Hälsa trycks på ett offsettryckeri i Bjästa, Ågrenshuset.

Sedan 2011 har jag även varit redaktör för Forshaga IFs årliga tidning Forshagabollen. Den brukar landa i alla Forshagabors brevlådor någon gång i maj. Där skriver jag, skapar annonser, redigerar och gör allt klart för tryck. Hittills har vi tryckt den på VFs tryckeri. Den brukar ha samma format som deras dagstidning.

Jag har även satt ihop små reportage för tidningen Värmlandsbygden varje vecka, även det sedan 2011 tror jag. Då gör jag en intervju, fotograferar och sedan skickar jag text och bilder till redaktionen. Värmlandsbygden redigerar sköter resten. Tidningen får man vara prenummerant på alternativt köpa lösnummer på vissa ställen i Värmland. Du kan bland annat hitta den hos Cåpa Spel&Café i Forshaga.

Ofta dyker det upp små engångsjobb då och då. Fotografering av olika slag och bildbehandling, annonsproduktion eller hemsidor. Jag har även hjälpt flera företag att lära sig använda Sociala medier. Exempel är LinkedIn och Facebook. Ett år var jag annonsansvarig för tidningen Turist i Värmland och en tidning till. Det blev väldigt mycket arbete den våren.

PalleMedia

Jag ska fortsätta göra samma arbete som mina företrädare, Pål och Anita, har gjort. Vi får se om det sker förändringar framöver…

Miljö&Hälsa kommer jag att fortsätta göra precis som tidigare.

Det som kommer att ingå i min nya, utökade verksamhet är både tryck på kläder, dekaler och utskrifter på papper. Den sortens tryck som jag ska ägna mig åt brukar kallas för digitaltryckeri. Att gå in på skillnaden mellan detta och ett offsettryckeri är överkurs, klicka på orden här i texten så kan du läsa mer om det.

ÖPPETTIDER:

Tisdag – 12.00-19.00
Onsdag – 10.00-18.00
Torsdag – 10.00-18.00
Fredag – 10.00-17.00

Lördag – Söndag – Måndag kommer det att vara stängt, men jag är säkert på plats ändå… 😉

Välkomna till Storgatan 34!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *